Το γεγονός ότι η Evergrande προχώρησε σε πληρωμή κουπονιού την περασμένη εβδομάδα, δεν καθησύχασε την αγορά ακινήτων στην Κίνα, που συνεχίζει να κλυδωνίζεται. Άλλη μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate-εξειδικεύεται μάλιστα στην πράσινη τεχνολογία- η Moden Land China, δεν κατέβαλε χρεωλύσια και τόκους σε ομόλογο 250 εκατ. Δολαρίων, το οποίο έληγε σήμερα.

H Moden Landa China μεε έδρα το Πεκίνο και δραστηριότητα στην κατασκευή «πράσινων» κατοικιών σε ολόκληρη τη χώρα, είναι το τελευταίο θύμα του «ιού» Evergrande, που έχει χτυπήσει την κινεζική οικονομία.
Στον «κύκλο» της αβεβαιότητας έχει εισέλθει και η κινεζική εταιρεία ακινήτων Sinic, η πριν δύο εβδομάδε προειδοποίησε, πως δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο «ελλείψει ρευστότητας».

Λίγες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις της Sinic, είχε  «σκάσει» και νέα βόμβα στον κλάδο του real estate της Κίνας, με πρωταγωνίστρια την Fantasia Hondings. Η τελευταία θεωρείται ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο του real estate στην Κίνα, δεν πλήρωσε ομόλογο αξίας 206 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: sofokleousin.gr