Συνεχίζονται οι ισχυροί κλυδωνισμοί στην αγορά ακινήτων στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι η Evergrande έχει… γλιτώσει την κατάρρευση. Το νέο «θύμα» είναι η Κaisa Group Holdings, μια εταιρεία που κατασκευάζει ακίνητα και θεωρείται μια εκ των κραταιών στον κλάδο της.

Η Kaisa δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής χρεογράφου την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της. Σε αναστολή τέθηκαν και οι μετοχές όλων των θυγατρικών εταιρειών της Keisa, η οποία  από τις αρχές του έτους κατρακυλά χρηματιστηριακά.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Moden Land China, εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο και δραστηριότητα στην κατασκευή «πράσινων» κατοικικών. δεν κατέβαλε χρεωλύσια και τόκους σε ομόλογο 250 εκατ. δολαρίων.

Στον «κύκλο» της αβεβαιότητας έχει εισέλθει και η κινεζική εταιρεία ακινήτων Sinic, η οποία πριν δύο εβδομάδες προειδοποίησε, πως δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο «ελλείψει ρευστότητας».
Λίγες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις της Sinic, είχε  «σκάσει» και νέα βόμβα στον κλάδο του real estate της Κίνας, με πρωταγωνίστρια την Fantasia Hondings. Η τελευταία θεωρείται ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο του real estate στην Κίνα, δεν πλήρωσε ομόλογο αξίας 206 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

Πηγή: sofokleousin.gr