Οι φορολογικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι οι μειώσεις φόρων και λοιπών εισφορών καταγράφηκαν στα 2,09 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 311,22 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Συνολικά, φορολογικές μειώσεις 1,37 τρισεκατομμυρίων γουάν προήλθαν από την εφαρμογή του ειδικού ευνοϊκού φορολογικού πλαισίου και τα μέτρα απαλλαγής φορολογικών εισφορών που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, για να υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκλήθηκαν από την πανδημία COCID-19.

Ο αριθμός των φορολογουμένων στη χώρα αυξήθηκε κατά 7,5% την ίδια χρονική περίοδο σε σύγκριση με το 2019, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο καταγράφηκε ετήσια αύξηση εσόδων 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης φορολογικών εσόδων.

Οι φορολογικές υπηρεσίες της Κίνας βοήθησαν στην στροφή που έκαναν οι Κινέζοι εξαγωγείς προς την εσωτερική κινεζική αγορά, παρέχοντας τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, με τα έσοδα των εξαγωγικών εταιριών από την εσωτερική κινεζική αγορά, να καταγράφουν ετήσια αύξηση 7,7%, στο εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr