Ο εφοδιασμός της αγοράς με χοιρινό κρέας αναμένεται να καταγράψει ετήσια αύξηση 30% για τις γιορτές της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και του Εορτασμού της Άνοιξης to 2021, καθώς η παραγωγή ανακάμπτει και οι εισαγωγές αυξάνονται, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας.

Η εφαρμογή μέτρων για την επιτάχυνση της διαδικασίας αύξησης των μονάδων παραγωγής, αλλά και ο τακτικός έλεγχος της γρίπης των χοίρων, έχουν ουσιαστικά προωθήσει την ανάκαμψη της παραγωγής χοιρινού κρέατος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γουέι Μπεϊγκάνγκ, υπεύθυνος οικονομολόγος στο υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων, στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των χοίρων που ήταν διαθέσιμοι για σφαγή είχε φτάσει στα 370 εκατομμύρια χοίρους, ανακάμπτοντας σε ποσοστό 84% από τον αντίστοιχο αριθμό διαθεσιμότητας χοίρων προς σφαγή στα τέλη του 2017, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γουέι.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι τιμές του χοιρινού συνέχισαν να μειώνονται για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς η παραγωγή χοιρινού κρέατος αποκτά περισσότερη δυναμική.

Καθώς, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες χοιρινού κρέατος γίνονται διαθέσιμες στην αγορά, δεν υπάρχει βάση για σημαντική αύξηση στις τιμές του χοιρινού για τον Εορτασμό της Άνοιξης, την επόμενη χρονιά, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr