Η ημερήσια παραγωγή άνθρακα στην Κίνα κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, με τις προσπάθειες αύξησης της παροχής ενέργειας να αποδίδουν, όπως ανακοίνωσε χθες, η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Περισσότεροι από 12,05 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα παρήχθησαν την Τετάρτη.

Η παραγωγή αυτή, ήταν αυξημένη κατά 120.000 τόνους από την προηγούμενη παραγωγή ρεκόρ, ενώ η ημερήσια παραγωγή άνθρακα στις περιοχές παραγωγής, κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την NDRC.

Η εξέλιξη αυτή, παγίωσε τη βάση διασφάλισης της παροχής ενέργειας και σταθεροποίησης των τιμών, όπως επεσήμανε η ίδια επιτροπή.

Η παραγωγή άνθρακα σε επίπεδα ρεκόρ, καταγράφηκε μετά την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων παραγωγής, από το πέρασμα ενός κύματος ψύχους, που σάρωσε αρκετές περιοχές της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στην παραγωγή άνθρακα.

Η μέση ημερήσια παραγωγή άνθρακα μεταξύ της 7ης και της 9ης Νοεμβρίου καταγράφηκε στα 11,75 εκατομμύρια τόνους.

Με τη λήψη προληπτικών μέτρων αντίδρασης στις ακραίες συνθήκες από τους σιδηροδρόμους, τα οδικά δίκτυα μεταφορών και τα λιμάνια, η επίδραση των καιρικών συνθηκών ψύχους στη μεταφορά του άνθρακα μειώνεται σταδιακά, ενώ τα αποθέματα άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, συνεχίζουν να αυξάνονται σύμφωνα με την NDRC.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr