Το Πεκίνο θα επιταχύνει τις εργασίες κατασκευής, σε 150 μεγάλα έργα περιβαλλοντολογικής προστασίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Υδάτινων Πόρων.

Στα προγράμματα αυτά, συμπεριλαμβάνονται και έργα άμεσης ανάγκης κατασκευής υδάτινων ταμιευτήρων υπό το Πρόγραμμα Εκτροπής Υδάτων Νότου-προς-Βορρά, πρόληψης των υπερχειλίσεων ύδατος στα κατώτερα επίπεδα του Κίτρινου Ποταμού, αλλά και της ύδρευσης στη Νέα Περιοχή του Σιονγκάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Ε Τζινγκπίνγκ, στη διάρκεια μιας διάσκεψης.

Το αναφερόμενο υπουργείο, θα αυξήσει τη διάθεση πιστώσεων για τα έργα προστασίας των υδάτινων πόρων και θα ενθαρρύνει τη χρήση ειδικών ομολόγων των τοπικών κυβερνήσεων, αλλά και τραπεζικών δανείων, για τη συγκέντρωση οικονομικών κεφαλαίων χρηματοδότησης τους, σύμφωνα με τον υπουργό.

Η Κίνα δημοσιοποίησε την προηγούμενη χρονιά, μία λίστα με 150 μεγάλα έργα προστασίας των υδάτινων πόρων, ενώ τα 45 από αυτά, βρίσκονται ήδη σε αρχικό στάδιο κατασκευής, όπως αναφέρει το ίδιο υπουργείο.

Οι κινεζικές επενδύσεις σε έργα περιβαλλοντολογικής προστασίας των υδάτινων πόρων, έφτασαν στο οικονομικό ύψος-ρεκόρ των 769,5 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 119 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 6%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Υδάτινων Πόρων.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr