Ο οδηγός ενός τρένου υψηλής ταχύτητας έχασε τη ζωή του ενώ πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν όταν το τρένο εκτροχιάστηκε λόγω μπάζων που είχαν πέσει στις ράγες κοντά σε μία σήραγγα, στην επαρχία Γκουιζού, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το τρένο κατευθυνόταν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη μηχανή του τρένου να έχει καταστραφεί από τη σύγκρουση, όμως το υπόλοιπο να παραμένει σχεδόν άθικτο.

Στα βίντεο φαίνονται επίσης σκηνές χάους να εκτυλίσσονται σε ένα από τα βαγόνια μετά το δυστύχημα, με τους επιβάτες να ουρλιάζουν ανάμεσα σε βαλίτσες και φαγητά που έχουν πέσει στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το CCTV, ο οδηγός είναι νεκρός. Ένας ελεγκτής και επτά επιβάτες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αλλά «δεν κινδυνεύει η ζωή τους».

Τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Κίνα είναι σπάνια καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο παγκοσμίως. Το 2011 περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα άλλο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ουενζού, κοντά στη Σαγκάη.

Πηγή: sofokleousin.gr