Ετήσια αύξηση 10,2% στα 441,04 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 68,5 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χεμπέι που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας, το 2020, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σε σύνολο, ο όγκος των εξαγωγών ήταν στα 252,19 δισεκατομμύρια δολάρια, με ετήσια αύξηση 6,4%, ενώ ο συνολικός όγκος των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 15,8% στα 188,85 δισεκατομμύρια γουάν.

Οι εξαγωγές προϊόντων κατά της πανδημίας κατέγραψαν μία μεγάλη αύξηση την προηγούμενη χρονιά, με αυξήσεις στις εξαγωγές μασκών, προστατευτικών στολών και γαντιών, αλλά και φαρμακευτικών ειδών, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Σιτζιατσουάνγκ.

Το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας με την Αυστραλία, με τις χώρες-μέλη της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), αλλά και τις ΗΠΑ αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 23,4%, 14,1% και 24,9% σε ετήσια βάση.

Η επαρχία Χεμπέι, έχει ηγετική θέση στην παραγωγή σιδήρου και χαλκού, ενώ καταγράφει μεγάλη κατανάλωση σιδηρομεταλλευμάτων.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr