Ο τεχνολογικός και βιομηχανικός κόμβος της Σιάν στην Κίνα κατέγραψε σήμερα πάνω από 100 νέα κρούσματα COVID-19, ανεβάζοντας τον απολογισμό των μολύνσεων τοπικής μετάδοσης στο υψηλότερο επίπεδο για οποιαδήποτε κινεζική πόλη φέτος.

Η Σιάν ανακοίνωσε 155 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των τοπικών μολύνσεων σε πάνω από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση στις 9 Δεκεμβρίου και ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατ. κατοίκων σε lockdown.

Παρά τον χαμηλό απολογισμό κρουσμάτων συγκριτικά με εστίες σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί κάθε έξαρση να τίθεται γρήγορα υπό περιορισμό.

Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες κατασκευής καρτών μνήμης, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown μπορεί να επηρεάσει τις μεταποιητικές τους μονάδες στην περιοχή.

Η Σιάν είναι επίσης μεγάλος τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες στη συλλογή των πήλινων αγαλμάτων στρατιωτών που έχουν θαφτεί μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας πριν από 2.000 και πλέον χρόνια.

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλούς κύκλους μαζικής διενέργειας τεστ για να εντοπιστούν οι μολύνσεις. Σήμερα ξεκίνησε ο έκτος γύρος, μία ημέρα μετά τον πέμπτο.

Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τα συγκροτήματα κατοικιών τους εκτός κι να πηγαίνουν να υποβληθούν σε τεστ COVID-19 ή συντρέχει σοβαρός λόγος και έχουν τη σχετική έγκριση των αρχών.

Το lockdown της Σιάν, που πλέον βρίσκεται στην όγδοη ημέρα του, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ξεσπάσματος του κορονοϊού στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.

Έως χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr