Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 7 την προηγουμένη, εκ των οποίων μία περίπτωση οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα, στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 10, από 17 την προηγουμένη.

Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη τον Ιανουάριο με τη σοβαρότερη αναζωπύρωση των μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020, αρχικά στην επαρχία Χεμπέι, κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν. Οι αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdowns, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών μοιάζουν να επιβεβαιώνουν ότι το Πεκίνο έχει θέσει υπό έλεγχο το κύμα των μολύνσεων, αποτρέποντας το ενδεχόμενο νέας υγειονομικής κρίσης εν μέσω της περιόδου των διακοπών του σεληνιακού νέου έτους.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 637 ασθενείς με την COVID-19, 11 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.772 μολύνσεων.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr