Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατηγόρησε σήμερα την προεδρική φρουρά της χώρας ότι άνοιξε πυρ εναντίον άοπλων Αιγύπτιων μελών της ειρηνευτικής δύναμης και τραυμάτισε δέκα από αυτούς, όμως η κυβέρνηση υποστήριξε πως η κατηγορία είναι ανακριβής.

Η αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή ως MINUSCA, ανέφερε σε δήλωση πως οι Αιγύπτιοι ειρηνευτές είχαν μόλις φθάσει στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπανγκί χθες Δευτέρα, όταν “δέχθηκαν πυκνά πυρά από προεδρικούς φρουρούς χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ή απόκριση, αν και ήταν άοπλοι”.

“Η MINUSCA καταδικάζει σθεναρά αυτό που φαίνεται να είναι μια εσκεμμένη και αδικαιολόγητη επίθεση”, ανέφερε.

Στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από την περιοχή, που βρίσκεται περίπου 120 μέτρα από την προεδρική κατοικία, το λεωφορείο που μετέφερε την αιγυπτιακή μονάδα χτύπησε και σκότωσε μία γυναίκα.

Ο Άλμπερτ Γιαλόκε Μοκπέμε, εκπρόσωπος του προέδρου Φάουστιν Αρτσάντζ Τουαντέρα, δήλωσε πως το υπουργείο Άμυνας θα εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

“Είπε (η MINUSCA) κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”, δήλωσε ο Μοκπένε στο Reuters, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή: sofokleousin.gr