Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων θα εκτιναχθούν μετά από τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του προηγουμένου έτους, προέβη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau, σε διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), ενώ έκανε λόγο για υπερβολή αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπιών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Ρίσκου προειδοποίησε ακόμη και για τσουνάμι επιχειρηματικών χρεοκοπιών, μόλις τα μέτρα στήριξης καταργηθούν.

Ο Francois Villeroy de Galhau τόνισε πως αν και οι χρεοκοπίες στη Γαλλία αυξήθηκαν αυτό το έτος από τα χαμηλά του 2020, παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι το 2019.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μηνιαία έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της κεντρικής τράπεζας, εμφάνισε ότι τα επίπεδα ρευστού παρέμειναν υψηλότερα των μακροπρόθεσμων μέσων όρων στη βιομηχανία για οδηγείται εκεί και ο τομέας των υπηρεσιών, με εξαίρεση τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Πηγή: sofokleousin.gr