Για παράνομες απολύσεις δεκάδων Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων στην Κρήτη, κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στο Σωματείο του συγκεκριμένου κλάδου.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του ΕΚΡ Γιώργος Λιολάκης: “Από πέρυσι τον Μάρτιο και παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα μέτρα στήριξης της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, συγκεκριμένοι εργοδότες της Κρήτης εξαντλούν κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος των οδηγών αρνούμενοι την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση 500 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων του νησιού. Φέτος προχώρησαν και σε απολύσεις δεκάδων συναδέλφων χωρίς αποζημίωση, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να προσπαθούν να επιβιώσουν με μηδενικό εισόδημα για πολλούς μήνες”. Για το λόγο αυτό ζητείται από την πολιτεία να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να χαρακτηριστούν άκυρες οι απολύσεις, καθώς όπως τονίζει ο κ. Λιολάκης, “…δεν συνοδεύτηκαν ούτε καν από τη νόμιμη αποζημίωση, και να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που οι εργοδότριες εταιρείες δεν προβούν στην ανάκλησή τους”.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου προειδοποιεί μέσω της διοίκησης του, ότι τέτοιες εργοδοτικές συμπεριφορές, ούτε απαρατήρητες είναι, ούτε θα μείνουν αναπάντητες.

Πηγή: sofokleousin.gr