«Ο λαός να σημαδέψει με τον αγώνα του τον ένοχο για την ακρίβεια που είναι η δράση του Κεφαλαίου και το πολιτικό σύστημα που το υποστηρίζει και το υπερασπίζεται» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως «το καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της ψαλίδας και των κοινωνικών ανισοτήτων, δημιουργεί φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας ανέφερε πως αυτό σχετίζεται με το «αναπτυξιακό μοντέλο» που όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν και κοινό στόχο είχαν στην πραγματικότητα την αύξηση των εισαγωγών και την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των αγορών.

Ειδικά για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως μια ακόμα αιτία είναι η δημιουργία μηχανισμών που διαιωνίζουν τις υψηλές τιμές, όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί όπως είπε «έχει βγει στα κεραμίδια» όταν ως κυβέρνηση ήταν εκείνη που υιοθέτησε αυτό το μοντέλο και στον τραπεζικό τομέα. Εκτίμησε πως η λογική της «πράσινης ενέργειας» οδηγεί σε πολύ ακριβά τέλη για τα ορυκτά καύσιμα, ενώ στο όνομα της απολιγνιτοποίησης ο λιγνίτης αντικαθίσταται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, που επιλέχθηκε ως μεταβατικό καύσιμο.

Η «ακρίβεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πλευρά της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και «η λύση είναι να δούμε το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα». Χαρακτήρισε «ασπιρίνες» τα μέτρα που προτείνουν τα άλλα κόμματα για την διαχείριση της φτώχειας που αποσκοπούν στον εγκλωβισμό του λαού στην επιλογή ανάμεσα στην Σκύλα και στην Χάρυβδη.

Πηγή: sofokleousin.gr