Με «πολιτικό Βατερλό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» παρομοίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. “Η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας υποδηλώνει την πολιτική του απελπισία και τον οδηγεί σε υπαρξιακά λάθη. Είναι η απέλπιδα προσπάθεια για την πολιτική σας επιβίωση» τόνισε ο κ. Καράογλου απευθυνόμενος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το πραγματικό κίνητρο της Κουμουνδούρου είναι να ανακόψει την κατάρρευση που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

«Τα λέτε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να τα ακούσουν στο ΚΙΝΑΛ. Τα λέτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τα ακούσει ο Νίκος Ανδρουλάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Όσο εσείς ονειρεύεστε επιστροφή στο αποτυχημένο χθες που εκπροσωπείτε, εμείς οδηγούμε τη χώρα μπροστά! Κάνουμε την αυτοκριτική μας, διορθώνουμε τα λάθη μας, έχουμε την παρρησία να ζητήσουμε ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπατριώτες μας για αστοχίες και παραλείψεις. Δεν θυμάμαι να πράξατε το ίδιο στο Μάτι όπου αναζητούσατε “λάθη αλλά δεν βρίσκατε”, παρά τους νεκρούς. Δεν το πράξατε ούτε όταν κλείσατε τις τράπεζες και επιβάλλατε capital controls, ούτε στην τραγωδία στη Μάνδρα”, είπε ο Θεόδωρος Καράογλου σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βεβαρημένο παρελθόν επιχειρησιακής ανικανότητας.

“Η προσαρμοστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στις έκτακτες ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και η ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε η εθνική μας οικονομία να κάνει πρωταθλητισμό ανάπτυξης σε επίπεδο Ευρώπης. Στο μέτωπο των διεθνών συσχετισμών η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή φωνή η οποία ακούγεται στα κέντρα των αποφάσεων, ενώ το “σπάσιμο” των καταλήψεων στα ΑΕΙ βάζει τέλος στο φόβο και στην ανοχή που υπήρχε για δεκαετίες με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια μας να γίνονται ξανά χώροι μόρφωσης, γνώσης, ελευθερίας και ασφάλειας», είπε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ που παρατήρησε πως η συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή πιστοποιεί ότι ο πολιτικός χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται. «Το μόνο που σας απέμεινε είναι το γνωστό θράσος να κουνάτε το δάκτυλο επί παντός επιστητού. Το είχε πει ο Ναπολέοντας ότι “με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα”. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι ξεστόμισε την παραπάνω φράση πριν το Βατερλό» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου.

Πηγή: sofokleousin.gr