Τεράστιες είναι οι απώλειες Αρμενίων και Αζέρων από τις σφοδρότατες συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα, ενώ οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε κατοικημένες περιοχές.  

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έχει κηρύξει γενική επιστράτευση και χιλιάδες Αρμένιοι από όλο τον πλανήτη σπεύδουν στην πατρίδα τους για να στρατολογηθούν στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συντονισμένες επιθέσεις Αζέρων και Τούρκων. Οι Αρμένιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από την υπεροχή των Αζέρων από αέρος κυρίως με drone της Τουρκίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους κατέστρεψαν ολοσχερώς ( αρχική φωτο) το αεροδρόμιο του Γκαντζάκ (Gandzak) από το οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως απογειώνονταν μαχητικά, αλλά και drone του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης ο στρατός της Αρμενίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με επιθέσεις των Αζέρων με ρουκέτες στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Στεπανακέρτ.  Στο Στεπανακέρτ κατοικούν περίπου 55.000 άνθρωποι και νωρίτερα σήμερα (4/10) ακούστηκαν σειρήνες ακολουθούμενες από αρκετές εκρήξεις στην περιοχή. Οι κάτοικοι έσπευσαν σε κοντινά καταφύγια.
 

Πηγή: sofokleousin.gr