Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας ενόψει και της εορταστικής περιόδου κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στο Open δήλωσε πως το άνοιγμα της αγοράς προκαλεί ανησυχία, καθώς κάθε αύξηση της κινητικότητας θα αυξήσει την πίεση στα νοσοκομεία.

«Πράγματι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μικρότερη πίεση αλλά το θέμα δεν έχει τελειώσει. Ο αριθμός των θανάτων, των διασωληνωμένων και των νοσούντων μέσα στο ΕΣΥ δεν μας χαρίζει χαμόγελο αισιοδοξίας» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Τρωτό σημείο ότι δεν έγιναν τεστ – Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει αναπτυχθεί από τις Αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει ένα βασικό τρωτό σημείο. Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν γίνονται πολλά τεστ, δεν υπάρχει ανίχνευση και δεν υπάρχει απομόνωση των κρουσμάτων κορονοϊού που μπορούν να το μεταφέρουν. Ο ιός  κυκλοφορεί ανάμεσά μας και κάθε αύξηση της κινητικότητας νομοτελειακά και μαθηματικά θα αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ. Που βρίσκεται στα όρια των δυνατοτήτων του».

«Το άνοιγμα της αγοράς μας προκαλεί ανησυχία γιατί η αύξηση των νοσούντων δεν θα γίνει ανεκτή από το σύστημα υγείας που βρίσκεται σε αυτήν την τραγική κατάσταση. εμείς ζήσαμε και ζούμε μια εφιαλτική τραγωδία. Δηλαδή να μην μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους».

Η Πολιτεία δεν σέβεται τους υγειονομικούς κανόνες

Δεν έχει κατανοήσει ο Σταμπουλίδης τι έχει συμβεί στη βόρεια Ελλάδα. Το σύστημα Υγείας δεν αντέχει άλλο. Δεν θα ήταν υπερβολή να σας έλεγα ότι στη Β. Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική. Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλη πίεση. Οι ασθενείς Covid δεν έχει δίπλα τους εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι αβοήθητοι. Τί άλλο θέλει η Πολιτεία για να το έχει καταλάβει; Βλέπουμε με επιφύλαξη τους νόμους αγοράς να ανοίγουν. Μας ανησυχεί η αύξηση της κινητικότητας. Αν ήθελε η Πολιτεία να το κάνει αυτό ας περιόριζε το ιικό φορτίο. Έπρεπε να γίνουν πολλά τεστ. Με το να βρίσκει τον άνθρωπο που μεταδίδει και να τον απομονώνει. Η Πολιτεία δεν το είχε στους στόχους της ενώ άλλες χώρες το έκαναν.  Η Πολιτεία σέβεται τους κανόνες της αγοράς, και καλά κάνει,  αλλά δεν σέβεται τους υγειονομικούς κανόνες οι οποίοι είναι αμείλικτοι. Η διασπορά είναι μεγάλη. Και αυτό συμβαίνει και μέσα στις οικογένειες.

Ωρολογιακή βόμβα και η καραντίνα των 3 ημερών στους επισκέπτες από το εξωτερικό

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε τη διαφωνία του για την καραντίνα των 3 ημερών στους επισκέπτες από το εξωτερικό τονίζοντας ότι σε άλλες χώρες μπαίνει καραντίνα 15 ημερών. Πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα, όπως είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη διασπορά της νόσου.

Πηγή: sofokleousin.gr