Ακόμη 5.119 κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στον Καναδά, ενώ το ίδιο διάστημα 49 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, μετέδωσε χθες Δευτέρα το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της βόρειας Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 11.521 νεκρούς επί συνόλου 337.555 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το δίκτυο.

Τα κρούσματα παρέμειναν πάνω από το όριο των 5.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν βαριά συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να αυξάνεται.

Στο Οντάριο καταγράφηκαν 1.589 νέες μολύνσεις, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ στο Τορόντο και την περιφέρεια Πιλ άρχισαν να εφαρμόζονται νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Στην Αλμπέρτα εντοπίστηκαν 1.549 νέα κρούσματα, στο Κεμπέκ 1.164 κρούσματα και 13 θάνατοι, ενώ στη Μανιτόμπα 543 μολύνσεις, και σε αυτή την περίπτωση ρεκόρ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά, στα καναδικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν κατά μέσον όρο 1.840 ασθενείς με την COVID-19 το τελευταίο επταήμερο, ανάμεσά τους 376 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

O πρωθυπουργός του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο κατάρρευσης, καθώς ειδικοί προβλέπουν πως τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ενδέχεται ως το τέλος της χρονιάς να φθάσουν ακόμα και τα 60.000 ημερησίως αν οι πολίτες αρχίσουν να έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr