Απότομη αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι, προβλέπει το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών με την κακοκαιρία να «χτυπά»  από το μεσημέρι μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας όπου  θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, περίπου στο 80% της επικράτειας χρειάζεται μεγάλη προσοχή,  καθώς αναμένουμε ισχυρά φαινόμενα με κεραυνούς και χαλάζι.

Στην Αθήνα επίσης, αναμένεται σημαντική αλλαγή από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και τα φαινόμενα θα είναι έντονα, καθώς αναμένονται δυνατές μπόρες και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κι από χαλαζόπτωση, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές του νομού. Ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το Σαββατοκύριακο και δεν θα ανέβει πάνω από τους 27-28 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Πηγή: sofokleousin.gr