Η Ολλανδία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη από απόψε το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της χώρας.

«Δεν υπάρχει χώρος στον ολλανδικό εναέριο χώρο για ένα καθεστώς που ασκεί περιττή και στυγνή βία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαρκ Χάρμπερς.

«Επομένως, η Ολλανδία προετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη απόψε».

Παράλληλα, η Ισλανδία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έγραψε σε tweet ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντοτίρ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε επίσης, σε ένα δελτίο τύπου, ότι «προετοιμάζει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις για να κλείσει» τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από σήμερα.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της χώρας για ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, με τον τρόπο αυτό, η Βόρεια Μακεδονία συμμετάσχει στις συστάσεις της ΕΕ και των κρατών μελών της που έχουν ήδη λάβει τέτοιες αποφάσεις, λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr