Καμπάνια για την ψήφιση του καταστατικού του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΜέΡΑ25 και στο πλαίσιο αυτό καλεί τα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του κόμματος να πάρουν μέρος στην σχετική ψηφοφορία.

Κεντρικό πολιτικό επιχείρημα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί η διακήρυξη του ΜέΡΑ25 ότι «για να δικαιωθεί πραγματικά ο αγώνας μας χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και μεγάλη συμμετοχή από όλους και όλες. Χρειάζεται να δυναμώσει το νέο και ελπιδοφόρο κίνημά μας. Αυτή η ενδυνάμωση θα έρθει και μέσα από το καταστατικό μας».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΜέΡΑ25 εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στη Βουλή. Εκεί, προσθέτει, αποτελεί την πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στο μνημονιακό τόξο με προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και σε επαφή με την κοινωνία και τα κινήματα. Υποστηρίζει επίσης ότι «απέναντι στο νέο, 5ο Μνημόνιο που ετοιμάζεται, απέναντι στην αυταρχική στάση της κυβέρνησης που όλο και σκληραίνει, αποτελεί τον κύριο πόλο της παλλαϊκής συστράτευσης που απαιτείται σε όλα τα επίπεδα, από τη Βουλή μέχρι το δρόμο, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας». Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «τώρα έχει έρθει η ώρα, ύστερα από μήνες διαβούλευσης με μέλη του κόμματος και του κινήματος μας, να ψηφίσουμε για το καταστατικό του ΜέΡΑ25.

Επίσης υπενθυμίζει ότι το ΜέΡΑ25 «είναι αξεδιάλυτο μέρος του διεθνικού κινήματος DiEM25» και ότι το καταστατικό του ΜέΡΑ25 θα ψηφιστεί από όλα τα μέλη του DiEM25, «από τους συνοδοιπόρους μας στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία το Βέλγιο, τη Γερμανία, παντού!». Για τους λόγους αυτούς, το ΜέΡΑ 25 καλεί προσωπικά κάθε οπαδό και μέλος του κόμματος να «γίνει μέρος της Δημοκρατίας στην Πράξη!»

Πηγή: sofokleousin.gr