Από το πρωί υπήρξαν στη βουλή των Σκοπίων, συνεχιζόμενες αναβολές της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας λόγω της αδυναμίας της αντιπολίτευσης να ξεκινήσει την διαδικασία, απουσία απαρτίας. Η απόφαση του βουλευτή του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» Καστριότ Ρετζέπ, να μην ακολουθήσει την κομματική γραμμή για πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ, δημιούργησε τεταμένο κλίμα και ένταση.

Όπως ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ρετζέπι, έλαβε την απόφαση αυτή προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η ευρωατλαντική ολοκλήρωση της χώρας. Το γεγονός πως ο βουλευτής παρέμενε άφαντος όλη τη μέρα, οδήγησε σε στελέχη της αντιπολίτευσης να μιλούν ακόμη και για … απαγωγή του. Ωστόσο με νεότερη τοποθέτησή του ο Ρετζέπι αργά το απόγευμα, επανέλαβε την αρχική του θέση οδηγώντας σε αποτυχία το σχέδιο της αντιπολίτευσης για πτώση της σημερινής κυβέρνησης.

Ο Ρετζέπι, που όλη τη μέρα αναζητούνταν από την αντιπολίτευση, εμφανίστηκε με βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του, εξηγώντας πως η κίνησή του αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας και της ευρωατλαντικής προοπτικής της, ενώ άφησε αιχμές και για απειλές που δέχτηκε «Δέχομαι κάποιες απειλές, αλλά αφού τελειώσει θα εμφανιστώ μπροστά στα ΜΜΕ. Ας δεσμευτούμε όλοι για το καλό του κράτους, του λαού και της δημοκρατίας, όλων των Αλβανών, των «Μακεδόνων» και όλων των άλλων που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία. Τα λέμε σύντομα.  Ευχαριστώ» κατέληξε στην ανάρτησή του.

Στο μεταξύ δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω Covid-19, προσήλθαν στη συνεδρίαση με ειδικές στολές, αλλά αποχωρήσαν αργά το απόγευμα. Τυπικά η διαδικασία στη βουλή των Σκοπίων, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα. Εάν δεν εξασφαλιστεί απαρτία 61 βουλευτών από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση Ζάεφ επιβιώνει πολιτικά. Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσουν 90 ημέρες ώστε η αντιπολίτευση να έχει δικαίωμα να καταθέσει εκ νέου πρόταση μομφής.

Πηγή: sofokleousin.gr