Όλη η Ιταλία πρόκειται να παραμείνει πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη μέχρι τα τέλη Απριλίου, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Παράλληλα, όμως, αποφασίσθηκε ότι από τις 6 Απριλίου θα ξανανοίξουν παιδικοί σταθμοί, δημοτικά και γυμνάσια (μόνον για τους μαθητές της πρώτης γυμνασίου) με φυσική παρουσία καθηγητών και παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνουν κλειστά (μόνο με λειτουργία take away και κατ’΄οίκον παράδοση) εστιατόρια και καφέ, αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη. Παράλληλα, τόνισε ότι σε ορισμένα σχολεία πρόκειται να πραγματοποιηθούν και διαγνωστικά τεστ, ενώ εξήγησε ότι αν άνοιγαν και τα λύκεια, οι μολύνσεις θα κινδύνευαν να αυξηθούν και πάλι.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του κορονοϊού, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα εγκριθεί νέο μέτρο, το οποίο θα περιέχει απαγόρευση, για γιατρούς και νοσοκόμους που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να έρχονται σε επαφή με ασθενείς σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Ο ίδιος είπε και πάλι ότι θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με την δυνατότητα έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι η έγκριση του EMA θα χρειαστεί, ακόμη τρεις ή τέσσερις μήνες.
 

Πηγή: sofokleousin.gr