Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτό σήμερα στο Κυρηνάλιο μέγαρο τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

«Η Αλγερία είναι ένας εταίρος στρατηγικής σημασίας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε σειρά άλλων πεδίων. Είμαστε ευγνώμονες στην Αλγερία για την περαιτέρω εντατικοποίηση της συνεργασίας αυτής, η οποία προέκυψε από τις επαφές με την κυβέρνησή μας», δήλωσε ο Ματαρέλα.

«Η συνεργασία μας επεκτείνεται στον τομέα της οικολογικής μετάβασης για τον καθορισμό μορφών εναλλακτικής και ανανεώσιμης ενέργειας, ώστε να μπορέσει να δοθεί απάντηση στην κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι υπεγράφησαν σημαντικές διμερείς συμφωνίες

Όπως αναφέρει η ιταλική προεδρία, οι συμφωνίες αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών στον χρηματοοικονομικό τομέα, την πολιτιστική συνεργασία, τον τουρισμό και τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι κρατικές εταιρίες Sonatrach και Εni υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου και πράσινου υδρογόνου στην Αλγερία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr