Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, φέρεται έτοιμος να αλλάξει στάση και να επιτρέψει τελικά την έξοδο των πολιτών που το επιθυμούν, από τον δήμο μόνιμης διαμονής τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, ο Κόντε όρισε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι Ιταλοί δεν πρέπει να απομακρυνθούν από τον δήμο στον οποίο διαμένουν μόνιμα, για να μην δημιουργηθεί υπερβολική κίνηση και να μην ευνοηθούν οι συνωστισμοί.

Μετά τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κατοίκων, κυρίως πολλών μικρών δήμων της χώρας, όλα δείχνουν όμως ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Δεν αποκλείεται, τελικά, να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, με την αύξηση των λόγων που θα επιτρέπουν την μετακίνηση από τον ένα δήμο στον άλλο, με κύριο στόχο να μην μείνουν εντελώς μόνοι τις ημέρες των εορτών χιλιάδες ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζουν σε χωριά και κωμοπόλεις.

Αναμένεται να επιβεβαιωθεί, πάντως, η απαγόρευση κάθε υπαίθριας γιορτής, όπως και η λειτουργία των εστιατορίων, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: sofokleousin.gr