Η ιταλική κεντροαριστερά, τα Πέντε Αστέρια και η Ιταλική Αριστερά, έως τώρα δεν συμμετείχε με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές της στην πέμπτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όταν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτικών αυτών δυνάμεων κληθούν και πάλι να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πρόκειται να επιλέξουν την αποχή.

Οι τρεις πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού μετώπου υπογραμμίζουν ότι «η κεντροδεξιά συνεχίζει να χειρίζεται με ανεύθυνο τρόπο την σημαντική δημοκρατική και συνταγματική αυτή διαδικασία, την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική συντηρητική παράταξη αποφάσισε σήμερα να ψηφίσει την νυν πρόεδρο της Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι και ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την υποστήριξή του στην συγκεκριμένη επιλογή.

Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι στις 5 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί και δεύτερη ψηφοφορία σε αναζήτηση μιας λύσης ευρείας αποδοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr