Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται ότι θα επιβληθούν στην Ιταλία την περίοδο Χριστουγέννων -Πρωτοχρονιάς, καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει στα ύψη – όπως και ο αριθμών των θανάτων.

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο γενικού lockdown σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας και γενική απαγόρευση των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο  έχασαν την ζωή τους 683 άνθρωποι από κορονοϊό και καταγράφηκαν 18.236 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 185.320 διαγνωστικά τεστ, το 9,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, στην χώρα, οι θάνατοι ήταν 680, με 17.572 νέα κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 67.220 άνθρωποι.

Η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα συνεχίζει να είναι το Βένετο (4.402). Ακολουθούν η Λομβαρδία (2.730) και η Εμίλια Ρομάνα (1.667).

Η περιφέρεια του Βένετο αποφάσισε ήδη την υιοθέτηση τοπικών περιορισμών. Από τις 19 του μηνός, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τον ένα δήμο στον άλλο μετά τις  2 το μεσημέρι. Μετά από αυτή την ώρα, τα καταστήματα και οι διάφορες επιχειρήσεις θα μπορούν να μένουν ανοικτά για πωλήσεις και συναλλαγές, όμως, μόνον με τους κατοίκους της περιοχής στην οποία εδρεύουν.

Πηγή: sofokleousin.gr