Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν σήμερα το πρωί στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το νότιο Ισραήλ, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «άρματα μάχης στοχοθέτησαν στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας» σε αντίποινα για την ρουκέτα που εκτοξεύθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ.

Η ρουκέτα αυτή, η οποία ενεργοποίησε τις σειρήνες συναγερμού στο νότιο Ισραήλ, «αναχαιτίσθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδερένιος Θόλος», είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός. Δεν προκλήθηκε καμία ζημιά.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας στη Γάζα, οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί είχαν στόχο παρατηρητήρια της Χαμάς –του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος που από το 2007 βρίσκεται στην εξουσία στη λωρίδα της Γάζας– ανατολικά της Ράφα και ανατολικά της Χαν Γιουνές και δεν προκάλεσαν τραυματίες.

Πηγή: sofokleousin.gr