Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα μια συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως συμφώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, να συναντηθούν σύντομα.

Η “συνθήκη ειρήνης” με τη χώρα του Αραβικού Κόλπου, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, άνοιξε νέους διπλωματικούς ορίζοντες στην περιοχή, όπου η ανησυχία για το Ιράν είναι υψηλή, αν και οι Παλαιστίνιοι καταδίκασαν τη συμφωνία ως προδοσία στην επιδώξή τους να ιδρύσουν το κράτος τους σε κατεχόμενη από το Ισραήλ γη.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, έγραψε σήμερα σε ένα τουίτ ότι εκείνος και ο Νετανιάχου συζήτησαν την ενίσχυση των διμερών δεσμών και τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή.

Σε επίσημη ανακοίνωση που συνέπεσε με την ψηφοφορία στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας της 15ης Σεπτεμβρίου με τα ΗΑΕ, ο Νετανιάχου είπε πως θα συναντηθούν “σύντομα” με τον πρίγκιπα διάδοχο και πως διατυπώθηκαν προσκλήσεις για επίσκεψη του ενός στη χώρα του άλλου.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr