Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 7.870 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 962.193.

Παράλληλα, 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 6.723 νεκρούς ως αυτό το χρονικό σημείο.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 59.218.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση επίσης αυξήθηκαν, φθάνοντας τους 600 (+21 σε 24 ώρες).

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν 5,87 εκατ. πολίτες της χώρας –ή το 62,9% του πληθυσμού– έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,4 εκατ. τη δεύτερη δόση, πάνω από 1,17 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.

Το εβραϊκό κράτος άρχισε να χορηγεί τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους 50 ετών και άνω την περασμένη εβδομάδα, αψηφώντας την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μορατόριουμ των αναμνηστικών δόσεων ώστε να μπορέσουν να διατεθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

Χθες στο Ισραήλ τέθηκαν σε ισχύ νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πλέον είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την COVID-19 ή αρνητικού τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 για την είσοδο σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, καθώς και χώρους όπου διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πηγή: sofokleousin.gr