Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 10.463 νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία καταγράφηκαν στη χώρα το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 692.949.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάντ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 458 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το ίδιο διάστημα από covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει στο Ιράν –την πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής από την πανδημία– σε 38.749.

H κυβέρνηση του Ιράν έχει επιβάλει περιορισμούς καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού. Από αύριο Τρίτη και για ένα μήνα όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις θα κλείνουν στις 18:00, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Κάποια νοσοκομεία δεν διαθέτουν άλλες κλίνες για να δεχθούν ασθενείς, δήλωσε ο Νταντέρ Ταβακολί, μέλος της ιρανικής, εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού μιλώντας στο πρακτορείο ISNA.

“Οι κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία είναι γεμάτες”, επεσήμανε. “Θα πρέπει να επιβληθεί μια προσωρινή φάση κλεισίματος στην Τεχεράνη προκειμένου να ελέγξουμε το κύμα της ασθένειας (…) στο μεταξύ θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό”.

Πηγή: sofokleousin.gr