Το Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί 13.843 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με τα νέα αυτά κρούσματα SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 894.385 στο Ιράν, που είναι η χειρότερα πληγείσα από την πανδημία της COVID-19 χώρα στη Μέση Ανατολή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανήλθε σε 469 το 24ωρο που πέρασε, αυξάνοντας σε 46.207 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο αυτή στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Ιράν έχουν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Σάββατο, το Ιράν εισήγαγε αυστηρότερους περιορισμούς για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα του νέου κορονοϊού. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr