Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αναπτύξει και άλλο το ειρηνικό πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.

Οι συνομιλίες αυτές στη Βιέννη ξεκίνησαν τον προηγούμενο Απρίλιο. Αρκετές πηγές, ανάμεσά τους και Ιρανοί αξιωματούχοι, έχουν δηλώσει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και θα κρίνουν αν μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές.

“Αργά ή γρήγορα θα χρειαστούμε ειρηνική πυρηνική ενέργεια. Αν δεν το επιδιώξουμε αυτό, (…) θα πληγεί η ανεξαρτησία μας”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

“Οι διπλωματικές προσπάθειες των επαναστατών αδελφών μας για την άρση των κυρώσεων είναι επίσης καλές αλλά βασικός στόχος είναι να εξουδετερώσουμε τις κυρώσεις”, πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ υπογράμμισε ότι το Ιράν ποτέ δεν επεδίωξε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις κατηγορίες των “εχθρών” της ισλαμικής δημοκρατίας.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr