Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για διατηρήσιμη ισχύ της οικονομίας καθώς η χρονιά, που σημαδεύτηκε από ελλείψεις και την πανδημία, φθάνει στο τέλος της.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικό επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 71.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 199.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σήμερα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Νοεμβρίου του 1969. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ο αριθμός των αιτήσεων για την περασμένη εβδομάδα να διαμορφωθεί στις 260.000.

Οι αιτήσεις μειώνονται από τον Οκτώβριο, αν και ο ρυθμός έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλησιάζουν τον προ της πανδημίας μέσο όρο των 220.000 αιτήσεων περίπου. Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα λόγω της αυριανής αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι αιτήσεις έχουν μειωθεί από το υψηλό ρεκόρ των 6,149 εκατ. στις αρχές του Απριλίου του 2020 και τώρα κινούνται σε ένα εύρος που θεωρείται ότι συνάδει με μια υγιή αγορά εργασίας, αν και η σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού που προκάλεσε η πανδημία παρεμποδίζει την ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης.

Πηγή: sofokleousin.gr