Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν μόλις πάνω από 3 δολάρια το γαλόνι την Τετάρτη, και πολλά βενζινάδικα στα νοτιοανατολικά δεν είχαν καύσιμα καθώς οι αυτοκινητιστές πανικού έσπευσαν να γεμίσουν μετά την επίθεση στον κυβερνοχώρο σε έναν κρίσιμο περιφερειακό αγωγό.

Η εθνική μέση τιμή για το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 8 σεντς από την προηγούμενη εβδομάδα σε 3,01 $. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι εθνικές τιμές ξεπέρασαν τα 3 $ από το 2014.

Οι χειριστές του Colonial Pipeline, ένα σημαντικό σύστημα που παρέχει καύσιμα σε όλη την Ανατολική Ακτή, αναγκάστηκαν να το κλείσουν μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε δημιουργώντας οξύτατο πρόβλημα εφοδιασμού σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως της ανατολικής ακτής και του νότου.

Μετά το κλείσιμο, οι αυτοκινητιστές συρρέουν σε σταθμούς φοβούμενοι ελλείψεις, παρόλο που αξιωματούχοι του αγωγού δήλωσαν ότι αναμένουν να «αποκαταστήσουν» ουσιαστικά την υπηρεσία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο αντίκτυπος συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα νοτιοανατολικά, με διακοπές λειτουργίας σταθμών σε όλη την περιοχή.

Στο μετρό Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, για παράδειγμα, το 71% των σταθμών δεν είχαν βενζίνη από την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με τον GasBuddy. Στην περιοχή της Ατλάντα, ήταν περίπου 59%.

Ο Genevieve Scott, ένας απαραίτητος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Σαρλότ, οδήγησε γύρω από την πόλη αναζητώντας αέριο στις 5 π.μ. πριν ξεκινήσει για να εργαστεί.

«Πήγα σε τέσσερις σταθμούς», είπε ο Scott. “Τρεις δεν είχαν αέριο, όπως υποδεικνύεται από τις σακούλες στις αντλίες τους ή τις πινακίδες χαρτιού. Ένας σταθμός είχε αέριο και ήταν γεμάτος με πάνω από 30 αυτοκίνητα – πριν από τις 6 π.μ.”

Οι κυβερνήτες της Φλόριντα, της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια έχουν δηλώσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να βεβαιωθούν ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα καυσίμου.

Η κίνηση θα βοηθήσει “να προετοιμαστούν για τυχόν δυνητικές διακοπές τροφοδοσίας καυσίμων οχημάτων σε ολόκληρη την πολιτεία και να διασφαλιστεί ότι οι αυτοκινητιστές θα έχουν πρόσβαση σε καύσιμα”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper.

Πηγή: sofokleousin.gr