Οι αμερικανικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να πείσουν το προσωπικό τους στο εξωτερικό να εργαστεί στην Κίνα εξαιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού που έχει επιβάλει η χώρα και των συνεχιζόμενων λοκντάουν, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα.

Σε έρευνα που διενήργησε ανάμεσα σε 121 μέλη του, το 49% απάντησε ότι οι ξένοι υπάλληλοι είτε είναι σχεδόν απίθανο ή αρνούνται να μεταβούν στην Κίνα εξαιτίας των μέτρων με το 82% να αναφέρει την αβεβαιότητα για τη διάρκεια του λοκντάουν ως κυρίαρχο λόγο.

“Προετοιμαζόμαστε για μια μαζική έξοδο ταλαντούχων ξένων αυτό το καλοκαίρι με λιγότερους υπαλλήλους στο εξωτερικό να προτίθενται να δεχτούν θέσεις εργασίας εδώ στην Κίνα”, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κολμ Ράφερτι.

Οι διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα παραμένουν υπερβολικά περιορισμένες και υπόκεινται σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής με τους επιβάτες να χρειάζεται να λάβουν έγκριση από τις κινεζικές πρεσβείες του εξωτερικού προτού επιβιβαστούν και με τις περισσότερες αφίξεις να απαιτούν τρεις εβδομάδες καραντίνας.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι η Κίνα επιλέγει να θέτει ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια πάνω απ΄όλα, αλλά τα ισχύοντα μέτρα πλήττουν την εμπιστοσύνη των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κίνα”, είπε ο Ράφερτι.

Επιχειρηματικές οργανώσεις του εξωτερικού συνεχίζουν να καταφέρονται εναντίον των ελέγχων για την COVID, στο πλαίσιο των οποίων το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων στην Σανγκάη βρίσκεται σε λοκντάουν εδώ και πάνω από ένα μήνα με τους περιορισμούς να αυξάνονται στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 51% των ερωτηθέντων είτε έχει καθυστερήσει ή μειώσει τις επενδύσεις συνεπεία της πανδημίας με το 58% να έχει μειώσει τις προβλέψεις εσόδων του για τον χρόνο αυτόν.

Την περασμένη εβδομάδα, μια έρευνα του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων εξετάζει να μεταφέρει τις παρούσες ή σχεδιασθείσες επενδύσεις του εκτός Κίνας, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την αρχή του χρόνου.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr