Τις 200.000 πλησιάζει απειλητικά ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, την ώρα που το υπολογιστικό μοντέλο του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπει ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί το επόμενο τρίμηνο.

To τελευταίο 24ωρο ακόμη τουλάχιστον 1.023 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 στις ΗΠΑ, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 187.791 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τουλάχιστον 50.663 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 6,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εφιαλτική πρόβλεψη

Την ίδια ώρα, ειδικοί του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποιούν ότι είναι ενδεχόμενο ο απολογισμός της πανδημίας να έχει φθάσει τους 410.000 νεκρούς την 1η Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για ανανεωμένη πρόβλεψη ενός μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές.

Κατά τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες.

Το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000· αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς», προειδοποιεί το IHME.

Στην περίπτωση που υιοθετούνταν στην Ουάσινγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.

Κρούσματα στο αεροπλανοφόρο Ronald Reagan

Παράλληλα, «μικρός αριθμός» των μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan διαγνώστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό ενώ το σκάφος βρισκόταν εν πλω στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Ένας μικρός αριθμός των ναυτών πάνω στο πλοίο» επιβεβαιώθηκε πως είχε μολυνθεί ενώ το Ρέιγκαν βρισκόταν στη θάλασσα «την 27η Αυγούστου», διευκρίνισε η Ριάν Μάμσεν, εκπρόσωπος του 7ου στόλου του αμερικανικού ΠΝ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ναύτες θετικοί στον κορονοϊό» πάνω στο αεροπλανοφόρο, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του πληρώματος δέχθηκαν «άμεσα ιατρικές φροντίδες» και απομακρύνθηκαν από το σκάφος.

Κανένας από τους ναύτες δεν χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, διαβεβαίωσε η Μάμσεν και πρόσθεσε ότι «διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί η προέλευση της μόλυνσης».

Το αεροπλανοφόρο έκανε έναν σύντομο σταθμό στο λιμάνι του Γκουάμ από την 22η ως την 26η Αυγούστου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Hill.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt το ανάγκασε να παραμείνει εκτός υπηρεσίας για μήνες νωρίτερα φέτος, με ένα μέλος του πληρώματός του να χάνει τη ζωή του εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 1.000 μέλη του πληρώματός του, ανάμεσά τους και τον υπό καθαίρεση πλοίαρχό του, να προσβάλλονται.

Πηγή: sofokleousin.gr