Περισσότερα από 13 εκατομμύρια κάτοικοι της μεγάλης πόλης και της επαρχίας Μπανγκαλόρ, στη νότια Ινδία, εισέρχονται από απόψε το βράδυ εκ νέου σε lockdown σχεδόν δέκα ημερών προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Αφού επέβαλε ένα άγριο lockdown σε εθνική κλίμακα στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία ήρε τα μέτρα περιορισμού στις αρχές Ιουνίου, όμως τα νέα τοπικά lockdown πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα της νότιας Ασίας, όπου η επιδημία εξακολουθεί να μαίνεται.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο καταμετρά μέχρι σήμερα 23.727 θανάτους για 906.752 δηλωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19, αριθμοί που αυξάνονται γρήγορα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν έχει ακόμη φτάσει η κορύφωση της επιδημίας.

Η Μουμπάι και το Νέο Δελχί ήταν μέχρι τώρα οι πληγείσες από την πανδημία περιοχές, όμως η Μπανγκαλόρ, έδρα ινδικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, αναδύεται ως μια νέα εστία του ιού, με 19.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown στην πόλη και σε γειτονικούς τομείς. Τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) και θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλεί και μόνο οι βασικές υπηρεσίες και τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr