Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.549 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 10.244.852.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 20.000 για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες την Κυριακή και στα 16,5 χιλιάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, το προηγούμενο 24ωρο ακόμη 286 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 148.439 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 262.272. Παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 280.000, από το οποίο κατέβηκαν έπειτα από μήνες την Κυριακή.

Παρότι η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στον ασιατικό γίγαντα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της — με 98.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο — η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφασίστηκε να παραταθεί ως την 7η Ιανουαρίου η αναστολή των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού χθες ανακοίνωσε πως διαγνώστηκαν 20 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται πιο μολυσματικό.

Η επανέναρξη των πτήσεων μετά την 7η Ιανουαρίου θα συνοδεύεται από «αυστηρούς ελέγχους», οι λεπτομέρειες για τους οποίους «θα ανακοινωθούν σύντομα», ανέφερε ο Χάρντιπ Σινγκ Πούρι, ο ομοσπονδιακός υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, μέσω Twitter.

Πηγή: sofokleousin.gr