Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.432 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 10.224.303.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο χαμηλότερος που ανακοινώνεται από την 24η Ιουνίου. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 20.000 για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες την Κυριακή.

Παράλληλα, 252 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 148.153 νεκρούς ως εδώ.

Τη θετική εξέλιξη της καμπύλης των κρουσμάτων αντισταθμίζει ο εντοπισμός έξι κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Οι έξι ταξιδιώτες, που επέστρεψαν στη χώρα της Ασίας τις τελευταίες εβδομάδες από τη Βρετανία, έχουν τεθεί σε απομόνωση, όπως και οι «στενές επαφές τους», διαβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Τα επιλεγόμενα «ενεργά» κρούσματα μειώθηκαν στα 268.581. Παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 280.000, όπου υποχώρησαν και σε αυτή την περίπτωση για πρώτη φορά έπειτα από μήνες.

Παρότι η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στον ασιατικό γίγαντα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της — με 98.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο — η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr