“Να σταματήσει επιτέλους την κοροϊδία σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας” κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian Tv.

Εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη διαχείριση του κύματος της ακρίβειας “που στην Ελλάδα είχε φτάσει πολύ πριν την κρίση στην Ουκρανία”, κατηγόρησε ευθέως πως “ο  κ. Μητσοτάκης με την άρνηση να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας απλά επιδοτεί όλο αυτό το διάστημα τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών”.

“Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι δεν επιθυμεί να προστατέψει την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα κέρδη των λίγων”, ανέφερε.

Ειδικότερα, ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι το Σεπτέμβριο “ο κ. Σκρέκας μας έλεγε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι 2 με 3 ευρώ πάνω, και τελικά οι λογαριασμοί ήρθαν 3 και 4 φορές αυξημένοι”. “Η Ελλάδα από το Νοέμβρη έχει την ακριβότερη τιμή στη χονδρική του ρεύματος. Όταν εν μέσω κρίσης οι εταιρείες ενέργειας, μαζί με την ΔΕΗ, καταγράφουν τεράστια κέρδη αυτό ονομάζεται μαυραγοριτισμός”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η Κομισιόν μιλά για έλεγχο στις τιμές, που σημαίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας και συγκεκριμένο πλαφόν. Όταν το ζητούσε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η ΝΔ αντιδρούσε. Τώρα τί θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης;” διερωτήθηκε ο Ν. Ηλιόπουλος, και μάλιστα τόνισε σχετικά με τις προτάσεις του πρωθυπουργού στην Κομισιόν: “Δουλειά του είναι να υλοποιεί πολιτικές, όπως η μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, που η Κομισιόν έχει ζητήσει. Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο;”

Στο μεταξύ, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ και για το “βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης το οποίο ενίσχυσε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο”. “Τις προηγούμενες ημέρες από τα 7 λιγνιτικά εργοστάσια που έχουμε και είναι αδειοδοτημένα ως το 2028, λειτούργησαν μόλις τα δύο. Γιατί συνέβη αυτό;”

“Απαιτείται άμεση μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο και καύσιμα, έλεγχος της αισχροκέρδειας, παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αύξηση του βασικού μισθού, αλλά και ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους για να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Πηγή: sofokleousin.gr