Την ανάγκη δημιουργίας «ενός δημοκρατικού ρεύματος μέσα στην κοινωνία» που θα οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento».

Εκτιμώντας ότι «ο πολιτικός χρόνος τρέχει ξανά με μεγαλύτερη ταχύτητα και η ασυλία που είχε αποκτήσει η κυβέρνηση εξαντλείται», επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, τη μεγάλη αποτυχία της ΝΔ στο μέτωπο του εμβολιασμού. «Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι στο 40%. Η αποτυχία της κυβέρνησης – αστοχία 30% σε σχέση με τον δημόσια διακηρυγμένο στόχο – προφανώς πρέπει να φορτωθεί στην κοινωνία», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «εδώ και επτά μήνες δεν έχουν λυθεί βασικά θέματα όπως ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας με προβλήματα μετακίνησης ενώ ποτέ δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά η πρωτοβάθμια περίθαλψη». Αντί αυτών όμως, «το πρωί θα είμαστε όλοι μαζί ο ένας πάνω στον άλλο στα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μεταφοράς αλλά στην εστίαση θα διαχωρίσουμε εμβολιασμένους και μη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας». Τέτοιες είναι «η ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα, το κόψιμο 25.000 μαθητών από τα ΑΕΙ, ο εργασιακός νόμος και το τζογάρισμα που έρχεται για συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές».

«Οφείλουμε λοιπόν ξανά να αναλάβουμε την ευθύνη να αλλάξουμε αυτή τη χώρα», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους με αύξηση μισθού, ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για να ρυθμίσουμε με βιώσιμο τρόπο το ιδιωτικό χρέος. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με δημοκρατικό τρόπο τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης», αναφέρει ο ίδιος.

Αυτή η ευθύνη περιλαμβάνει «τη δημιουργία και την ενίσχυση συλλογικοτήτων που καθημερινά με την οργάνωση και την δράση τους θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της κοινωνίας και θα δώσουν τη μάχη για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της πολιτικής της», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: sofokleousin.gr