«Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει συστηματικά τους πολίτες, τους εργαζόμενους, ως αόρατους και αυτό φάνηκε και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

«Άνθρωποι που πήγαιναν στις δουλειές τους ήταν η πλειονότητα όσων έπρεπε να περάσουν από την εθνική οδό χθες ή να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό σήμερα, όταν και τα δύο η κυβέρνηση τα έκλεισε αιφνιδιαστικά», σημείωσε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν έπρεπε να διαλέξω μία εικόνα για να δείξω πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση την κακοκαιρία, αυτή θα ήταν ο κλειστός ΗΣΑΠ στην Αθήνα και οι εργαζόμενοι στα delivery πάνω στα μηχανάκια τους, να κυκλοφορούν μέσα στα χιόνια, χωρίς το Υπουργείο Εργασίας να έχει λάβει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλειά τους». «Οι πολίτες στέκονταν μπροστά στους κλειστούς σταθμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς καμία ενημέρωση για το αν θα λειτουργήσει και πότε η γραμμή», τόνισε και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει υπουργός Μεταφορών; Πού είναι ο κ. Καραμανλής;».

«Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί πολύ άνετα να πάει στην πλατεία Κολωνακίου να πάρει τον καφέ του, όπως έκανε σήμερα», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «και να μας πει γενικά και αόριστα να προσέχουμε και να μη μετακινούμαστε πολύ, χωρίς η κυβέρνησή του να έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων». Επισήμανε ακόμα ότι «επί τόσες ημέρες γίνονταν συσκέψεις επί συσκέψεων για την προετοιμασία απέναντι στην κακοκαιρία και τώρα 29 περιοχές στην Αττική είναι σε blackout, υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα».

Αναφορικά με την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση περί σκοπιμότητας πίσω από το κλείσιμο της εθνικής οδού, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «μας έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής, πριν καν δοθεί η μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η εταιρεία θα ζητήσει αποζημιώσεις από το κράτος για την απώλεια εσόδων στα διόδια».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να συνδέονται τα συνεχή προβλήματα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ –που παρατηρήθηκαν και σε αυτήν την κακοκαιρία- με την επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίησή του από πλευράς της ΝΔ, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «αποτελεί κλασσική συνταγή για μια κυβέρνηση που θέλει να ιδιωτικοποιήσει έναν τομέα του Δημοσίου, να τον αφήνει χωρίς προσωπικό και υποδομές, ώστε να απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών και να μπορέσει στη συνέχεια να τον παραδώσει στους ιδιώτες χωρίς να συναντήσει την αντίσταση της κοινωνίας».

Τέλος, όσον αφορά την επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «ο κ. Τασούλας φέρει ευθύνη για το γεγονός πως βλέπουμε ένα κοινοβούλιο να νομοθετεί με “όρους νύχτας”, με αιφνίδιες και άσχετες τροπολογίες, όπως ήταν η τροπολογία της κ. Κεραμέως για την εξίσωση των διπλωμάτων των κολλεγίων με τα πτυχία του πανεπιστημίου».

«Ο κ. Τασούλας φέρει επίσης ευθύνη για το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες έχει στα χέρια του μια πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με ζητήματα Δημοκρατίας και δεν την έχει προχωρήσει», είπε, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος της Βουλής θα αντιμετωπίσει τις θεσμικές συνέπειες των πράξεών του».

Πηγή: sofokleousin.gr