«Υγειονομικό αρχισαμποτέρ» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός για το κλείσιμο νοσοκομείων αλλά και τις χθεσινές αποκαλύψεις για το Νίκο Χαρδαλιά.

«Αυτό που μάθαμε χθες από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, είναι ότι στα τέλη Οκτωβρίου -ενώ η χώρα ετοιμαζόταν να μπει σε ένα από τα πιο παρατεταμένα και αποτυχημένα lockdown στην Ευρώπη- φαίνεται ότι δόθηκε εντολή από τον κ. Χαρδαλιά να μπουν στη χώρα 4 μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, παρά το ότι είχαν ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό», εξήγησε. «Και η συνεννόηση των αξιωματούχων να γίνεται μέσα από “πακιστανικά” τηλέφωνα, μια διαδικασία που θυμίζει πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε με νόημα.

«Ο κ. Χαρδαλιάς, στη χθεσινή του απάντηση, δεν διέψευσε το περιστατικό, υποστηρίζει μόνο ότι ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή. Επομένως, πρέπει να απαντήσει αν όντως συνέβη ή δεν συνέβη αυτό που περιγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και να απαντήσει επίσης πώς επιτρέπεται να επικοινωνούν κρατικοί αξιωματούχοι με “πακιστανικά” τηλέφωνα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Είτε ο κ. Χαρδαλιάς έχει εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση, είτε δεν γνωρίζει τι γίνεται “κάτω απ’ τη μύτη του”, σε κάθε περίπτωση πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του», επισήμανε.

«Και αυτό που η κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν, είναι ποιος κάνει τελικά υγειονομικό σαμποτάζ σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ακόμα, ασκώντας κριτική στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, τόνισε ότι «μάλλον δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, η οποία, εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της αρνητικής εξέλιξης με τη μετάλλαξη Δέλτα, να συζητά το εγκληματικό σενάριο για κλείσιμο νοσοκομείων». «Και αυτό, ενώ η ΝΔ φρόντισε ήδη να μειώσει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκ. ευρώ για τη φετινή χρονιά, κι ενώ στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται σήμερα 1680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε δε ότι «ήμασταν από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, που επιλέξαμε να μην εμπλέξουμε τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά να τον κρατήσουμε ουσιαστικά covid-free». «Και ενώ το ΕΣΥ γινόταν σύστημα της μίας νόσου, οι πολίτες αναγκαστικά κατευθύνονταν στον ιδιωτικό τομέα για αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με αποτέλεσμα αυτός να κερδοσκοπεί με τις πλάτες της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

«Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία είναι να κλείσουν νοσοκομεία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «αυτό, πέρα από ένα εγκληματικό σχέδιο αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι ο αρχισαμποτέρ στο υγειονομικό πεδίο δεν είναι κανένας άλλος, παρά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, επανέλαβε ότι «πρώτα απ’ όλα πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι έπεσαν 30% έξω στο σχεδιασμό τους για το ποσοστό πληθυσμού που θα είχε εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού». «Είναι βέβαιο ότι ο εμβολιασμός δεν θα μπορούσε να “τρέξει” γρήγορα, εφόσον η κυβέρνηση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να την εμπλέξει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού», ανέφερε.

«Και ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει τα αυτονόητα, προσπαθεί να κατασκευάσει εχθρούς, ότι δήθεν υπάρχει ένα μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα και ότι αυτό ευθύνεται για όλα. Και για αυτό το λόγο, η κυβέρνηση μετατοπίζει πλήρως τη συζήτηση στο θέμα των προνομίων», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο διαχωρισμός αυτός δε, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, εκτός από κοινωνικά επικίνδυνος είναι και υγειονομικά ανόητος, γιατί θα δημιουργηθούν εστίες, μέσα στην κοινωνία, στις οποίες ο ιός θα μεταδίδεται πιο γρήγορα και πιο επιθετικά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: sofokleousin.gr