«Η κυβέρνηση ‘δίνει μάχη’ για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «RealFM 97.8».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως «το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε, ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επαναλαμβάνοντας ότι με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ «αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι». Είπε ότι αυτό συμβαίνει, «επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης», προσθέτοντας ότι σε ένα τέτοιο πλαίσιο «είναι ‘φυσιολογικό’ να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου». Σχετικά με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι«ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές, με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

Αναφορικά με το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα‬, έκανε λόγο για «αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη». Ειδικότερα είπε ότι «η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως χρωστά μια μεγάλη συγγνώμη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού, άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και δεν συνταγογραφούσε τα τεστ σε όσους το χρειάζονταν». Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης «χωρίς να υπάρχουν οι όροι για να συμμετάσχει σε αυτό όλος ο μαθητικός πληθυσμός» για να σχολιάσει: «Σκεφτείτε ένα σπίτι με γονείς σε τηλεργασία και ένα ή περισσότερα παιδιά να χρειάζεται να παρακολουθούν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας πει και ποιο είναι το σχέδιό της όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι η κυβέρνηση συγκρίνει την Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές χώρες «χρησιμοποιώντας μόνο στοιχεία που τη βολεύουν», τονίζοντας ότι όμως «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει την 6η χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και, εν μέσω πανδημίας, αντί να δίνει κανονικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που κλείνουν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή που αποτελεί ένα ακόμα δάνειο». Την κατηγόρησε ακόμη για πολιτικές «που λεηλατούν την κοινωνία, όπως είναι ο νέος πτωχευτικός, ή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζει, το οποίο καταργεί το 8ωρο».  

Ν.Λ.

Πηγή: sofokleousin.gr