Ενα ηλεκτροκίνητο,”έξυπνο” και απολύτως οικολογικό σκούτερ θα εμφανισθεί από το επόμενο καλοκαίρι (Ιούνιο 2021) στους ελληνικούς δρόμους. Θα είναι 100% ελληνικό, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη χώρα μας, με προοπτική να κάνει διεθνή ¨καριέρα”.

Δημιουργοί του οι Ηλίας Νασιόπουλος, Λευτέρης Κόζας, Αστέρης Αποστολίδης και Σεβαστιανός Μαΐλ. συνιδρυτές της εταιρίας Give που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την μαζική παραγωγή του επαναστατικού δίτροχου.

Ολα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Ηλίας Νασιόπουλος επέστρεψε από την Αγγλία, όπου είχε εργαστεί επί οκταετία ως μηχανικός και αρχιμηχανικός αναλύσεων και κατασκευών στην ομάδα “Force India Formula 1”, στην εταιρεία Prodrive και στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στην Ευρώπη.

 Επέστρεψε για να αφιερωθεί στο όραμά του. Ποιο ήταν αυτό; “Η Give στήθηκε με όραμα την ηλεκτροκίνηση και με στόχο να καινοτομήσει στον τομέα του urban mobility. Ξεκινήσαμε όμως με υπηρεσίες προς τρίτους για να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο που θα μπορούσαμε στη συνέχεια να επενδύσουμε στο δικό μας όραμα”, είπε στο ΑΠΕ.

 Την περίοδοαυτή η εταιρεία συνεργάστηκε με μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, με την αγγλική Prodrive και με άλλες μικρότερες. 
 
Οπως είπε ο κ. Νασιόπουλος,η ιδέα για το σκούτερ υπήρχε από το ξεκίνημα της Give, μαζί με την “πιο μεγαλεπήβολη ιδέα” της παραγωγής οχημάτων στην Ελλάδα.

Η σχεδίαση άρχισε το 2017, ενώ το μηχανικό μέρος ολοκληρώθηκε το 2019. Και τώρα; “Έχουμε τα πρωτότυπα έτοιμα, κάνουμε δοκιμές στο πάρκο του Δημόκριτου  Στόχος τώρα είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της πιστοποίησης για να πάμε στη συνέχεια στη γραμμή συναρμολόγησης. Είναι ένα δύσκολο στάδιο, και οικονομικά, αλλά είμαστε αισιόδοξοι”, δηλώνει.

Είναι μια αισιοδοξία από την οποία όμως δεν λείπει ο ρεαλισμός. “Έχουμε προσαρμόσει το σχέδιο στην πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς. Γι’ αυτό ξεκινάμε με μια χαμηλή μέση παραγωγή, 200-300 κομμάτια την πρώτη χρονιά για να φτάσουμε τα 1000 στις επόμενες”, λέει.
Αυτό που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το καλοκαίρι του 2021 θα είναι ένα οικολογικό δίτροχο, με τελική ταχύτητα 85 χιλιόμετρα την ώρα και ενεργειακή αυτονομία 180 χιλιόμετρα, την οποία θα του εξασφαλίζουν τρεις αποσπώμενες μπαταρίες. Το σκούτερ θα διαθέτει ακόμη μια ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, όπως και πλοηγό.

Η ηλεκτρική του ενέργεια όμως δεν είναι η μοναδική καινοτομία. Το σκούτερ θα είναι ένα από τα πρώτα οχήματα παγκοσμίως το οποίο θα ενεργοποιείται από το κινητό τηλέφωνο. Η ίδια συσκευή θα λειτουργεί και ως συναγερμός αφού θα ειδοποιεί τον κάτοχο για τυχόν απόπειρα κλοπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr