Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών και αυξανόμενη κερδοφορία εμφανίζει φέτος ο όμιλος της εισηγμένης εταιρείας μαρμάρων “Ικτίνος”, που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του  στο real estate και στις ανανενώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ενοποημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 9,2 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 16,6%. Τα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν (+122%) στα 3,3 εκατ.  ευρώ, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη προ φόρων εξαπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 1,9 εκατ. ευρώ .

Η υψηλή κερδοφορία και η ρετστότητα που διαθέτει ο όμιλος, επιτρέπουν τη διανομή προμερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης. Η σχετική απόφαση θα επισημοποιηθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριμήνου η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ιουλία Χαϊδά σημείωσε ότι ο “Ικτίνος” είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρων παγκοσμίως, με ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό. Στην ελληνική αγορά κατέχει  μερίδιο 12%.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ακατέργαστου μαρμάρου, καθώς το ελληνικό μάρμαρο είναι περιζήτητο στο εξωτερικό.

Πηγή: sofokleousin.gr