Η υποστήριξη στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα μειώθηκε περαιτέρω, κυρίως εξαιτίας των αρνητικών εντυπώσεων από τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Asahi».

Η υποστήριξη στην κυβέρνηση του Σούγκα μειώθηκε στο 33%, από 39% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 45%, όπως έδειξε η ίδια δημοσκόπηση.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι ο Σούγκα άργησε πολύ να αντιδράσει μετά την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, με τις αποφάσεις του για τον τερματισμό μιας εκστρατείας εσωτερικού τουρισμού, αλλά και για την κήρυξη μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές να έχουν καθυστερήσει πολύ.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά το Σάββατο και την Κυριακή, έδειξε ότι ποσοστό 80% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι η κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης άργησε πολύ.

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί συνολικά 365.723 περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορονοϊό και 5.120 θάνατοι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK.

Πηγή: sofokleousin.gr