Η Ρωσία απέρριψε σήμερα ως εμπρηστικό, δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα ενδέχεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στην Ουκρανία και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προβαίνουν σε μια σειρά επιθετικών κινήσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Παρόμοιοι τίτλοι δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να τροφοδοτούν μια κενού περιεχομένου και αβάσιμη κλιμάκωση της έντασης. Η Ρωσία δεν αποτελεί για κανέναν απειλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ουάσιγκτον εξέφρασε στους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ανησυχία της για μια πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, είχε μεταδώσει το πρακτορείο Bloomberg μια ημέρα νωρίτερα.

Το δημοσίευμα ανέφερε δυνητικά ύποπτες κινήσεις στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ρωσίας ως έναν από τους λόγους της αμερικανικής ανησυχίας.

«Αυτό δεν είναι ήδη το πρώτο δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη δήλωση των ΗΠΑ για το ότι ανησυχούν για τις μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων μας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι οι μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων μας στο δικό μας έδαφος δεν πρέπει να προκαλούν σε κανέναν ανησυχία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: sofokleousin.gr