Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακήρυξε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) δύο Κολομβιανούς διπλωμάτες σε μια κίνηση αντιποίνων για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Κολομβία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χθες εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Κολομβιανός πρέσβης στην Μόσχα Αλφόνσο Πέδρο Λασάρο Λοπές Καμπαλιέρο, στον οποίο επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Κολομβία

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν χθες ότι δύο Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους που είχαν στην ρωσική πρεσβεία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες είχαν εμπλακεί σε υπόθεση κατασκοπείας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας Χουάν Φρανσίσκο Εσπινόζα είχε ανακοινώσει ότι δύο υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας εγκατέλειψαν την χώρα στις 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας η απόφαση ελήφθη επειδή οι εν λόγω διπλωμάτες προέβησαν σε δραστηριότητες ασύμβατές με αυτές που επιβάλλει η Σύμβαση της Βιέννης περί διπλωματικών σχέσεων.

Πηγή: sofokleousin.gr